Nyt ollaan agiliidelty ihan urakalla!

Tiinan yllyttämänä lähdettiin HSKH:n epiksiin keskellä viikkoa. Nessu ja Tärppä menivät molemmat mölliradan. Rataantutustumisaikaa oli reilusti ja päätin kokeilla koirien kanssa takaleikkausta, vaikka Tärppä ei sitä vielä oikein osaakaan. Tuntui vaan siltä, että mun aivojen agilityosasto ei ole niin kehittynyt, että se osaisi suunnitella ja toteuttaa yhden radan kahdella eri tavalla. Rata oli kiva, simppeli, mutta ei ihan läpihuutojuttu. Tärppä oli tosi kivalla fiiliksellä ja se takaleikkaussuunnitelmani (neloshypylle) ei ihan täysin toiminut, Tärppä pyörähti siinä ympäri. Tuomari antoi kuitenkin armon käydä oikeudesta, eikä heilauttanut kättä. Vitonen tuli kiellosta hypyllä 14. Olin oikein varta vasten ajatellut, että koiraa pitää saattaa sinne kun se ei ole ihan loppusuoran linjassa. No en sitten siinä ratatilanteessa ollut ihan siellä missä suunnittelin vaan 2 metriä sivumpana ja ohjasin Tärpän ohi hypystä.

1242673109_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä tulkinta mölliradasta.

Nessun kanssa tuli kaksi stiplua. Se samainen neloshypyn takaleikkaus meni melkein plörinäksi, sain Nessun vaivoin kammettua yli ilman kieltoa. Siitä seurasi huonoa ohjausta tai lähinnä ohjaamattomuutta ja toin Nessun ohi vitoshypystä. Lopussa Nessu tiputti muurinpalikat. Muutoin oikein kiva rata!

Lauantaina suunnattiin Tiinan uuden auton kyydissä Kirkkonummelle ihan peräti virallisiin kisoihin. Tiina ja Madde ovat nyt kakkosissa, aivan superia! Ekalta radalta tuli "rokkinolla" elikäs oli vauhtia ja vaarallisia tilanteita, sillä pääsi palkintopallin toiselle korokkeelle! Mutta se rata, Lee Gibsonin suunnittelema ja tuomaroima, oli päällepäin harmiton ja viaton. Koira vasemmalla alusta loppuun ilman puolenvaihtoja. Ei pitäisi olla vaikeaa ;). Mut oli se, hylkyprosentti oli ihan kiva. Veri veti monet keppien sijaan putkeen. Minä sen sijaan otin ensin kympin kepeiltä (väärästä välistä sisään ja kolmannen välin ohitus) ja sitten hyllytin koiran ihan oikein varta vasten hypylle 14. Ihan oli etukäteen tiedossa, että kantsii varmistaa että koira tulee putkesta varmasti oikealle puolelle hyppyä, mutta onnistuin sössimään ja Nessu hyppäsi hypyn väärin päin. Suorastaan noloa... Meininki oli kuitenkin jees!

1242589182_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuten yleensä, tuskin nämä esteet on tuohon piirretty ihan niin kuin ne oli radalle aseteltu.

Se toinen kisa, se oli oikea farssi. En tiedä mitä tapahtui, kämmäsinkö jäähdyttelyn ja lämmittelyn vai onko tuo rekku kipeä, mutta ihan järkkyä menoa. Kepit yritin ohjata koiran vasemmalta puolelta, yksi stiplu, jonka korjasin vahingossa väärin ja siitä hylky. Keinulle, joka ekassa kisassa meni itse asiassa tosi hienosti, ei sitten mentykään ihan niin vain. Nessu pelkäsi sitä. Hyppäsi kesken pois ja sai maanitella oikein huolellisesti, että tuli loppuun asti. Ajattelin jatkaa rataa, että tulee hyvä mieli. Muutama seuraava este menikin ihan kivasti. Alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen, Tiinan suosituksesta, tein valssin 12-13 väliin ja se toimikin hyvin. Kiire meinasi olla, mutta onnistui silti. Mutta sitten alkoi hyppääminen takuta. Ei se mitään lennokasta ollut tuohonkaan asti ollut, mutta takakaarteessa se meni jo niin pahan näköiseksi, että mietin keskeyttämistä. Tokavikana esteenä oli puomi, ja ajattelin että mennään nyt kuitenkin sinne kun se on Nessun lempparieste. Mutta Nessu pelkäsi sitäkin! Luuli kai keinuksi, en tiedä.

1242589191_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hra Huittisen koukerot. Kiva rata tämäkin.

Nyt on sitten kovat mietinnät siitä, onko Neppupeppunen ylipäätään kunnossa. Kotioloissa ei mitään häikkää, ei aristele tai jätä hyppimättä sohvalle tms. Kotona kokeilin paria hyppyestettä sunnuntaina, ei ollut lainkaan samanlaista hakemista. Lenkin jälkeen ei mitään oireilua tms. Nessu on nyt vähän suurennuslasin alla.

Tänään jätin Nessun pois treeneistä ja lähdin Tärpän kanssa kahdestaan Maunulaan. Anni ole tehnyt kaksi radanpätkää, haastavat harjoitukset mutta jotenkin niistäkin selvittiin. Kaija oli isona apuna! Ja opetti mua ohjaamaan Tärppää tavallisille kepeille, kivakiva! Tärppä oli tosi mainio, mitä nyt ekalla kierroksella säntäsi multa käsistä keinulle niin lujaa, että ei pysynyt laskeutusmistärähdyksessä kyydissä. Hetken jo ajattelin, että jaahas, takapakkia takapakkia, mutta jostain syystä mitään ei tuntunut jäävän hampaankoloon ja keinutoistot sujui oikein hyvin.

Kotona olen yrittänyt tehdä vähän kujakeppejä Tärpän kanssa ja Nessun kanssa on otettu parit kepit myös. Jostain syystä Tärpän kanssa meni keppihommelit ekat 5-6 toistoa oikein tositosi hyvin. Mutta sitten tuli seinä vastaan eikä neiti enää edes irronnut kujalle! Mä teen nyt jotain todella väärin, kun tuommoinen "tilanmuutos" tapahtui ihan hetkessä.

1242589327_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tää oli aika pähee; 8 vkoa ja perusasentokin onnistuu. Tappeli narulelusta niin penteleesti!

Olin sunnuntaina kuunteluoppilaana Aktiivicolliet ry:n tottispäivällä Keravalla. Korrien koulutusta ja collieihin tutustumista taasen. Oli mukavaa, joskin niitä nahkoja oli liikenteessä vähänlännästi. Tällä kertaa seurasin rva Korrin opetuksia.