Nyt ei ole oikein joutanut kylille treenaamaan. Tai käytiin me keskiviikkona taas Jokelassa tokokokeissa, turisteina tosin. Varsinaista treeniä en edes ajatellut tekeväni siellä paikan päällä vaan käynnin tarkoitus oli vain ja ainoastaan olla "palauttava treeni" kokeiden jälkeen Nessulle. Noh, vähän myöhässähän tuo oli Nessun koesuorituksia ajatellen mutta käytiin siis tekemässä ihan vähän tokoa koepaikalla ja tarjolla oli paljon palkkaa pikkuvaatimuksella.

Kotona on harjoiteltu Nessun kanssa noutoa ja kaukoja, Tärpän kanssa perusasentoa, eteenmenoa (agia ajatellen) pikkiriikkisen seuraamista ja maahanmenoa. Nessun nouto on tällä hetkellä semmoisella mallilla, että kapula nousee maasta iloisesti ja Nessu pitää sitä istuen pari sekuntia. Lisäksi se kipittelee reippaasti mukana kapula suussa jos minä lähden liikkeelle. Kaukoissa opetellaan asennonvaihtojen liikerataa ja se on kuulkaas tosi vaikeaa! Namikädellä houkutellaan koira istumaan/maahan/seisomaan eri järjestyksissä ja idea on että takajalat ei liiku. On tosi hankalaa saada ohjattua koiraa niin ettei se ala hillua liikaa ja toisaalta niin että ne asennonvaihdot on koiralle helppoja ja miellyttäviä eikä akrobaattitemppuja.

Tuntuu, että itsellä menee nyt kaikki aivokapasiteetti noihin Nessun uusiin liikkeisiin ja etten pysty samaan aikaan ajatuksella tekemään treeniä muiden kanssa. Siksipä Tärppä on saanut tyytyä perusasentoon. Agihommissa tulee otettua koiraa paljon perusasentoon ilman että olen jämpti sen asennon kanssa niin tällaiselle vahvitukselle saattaa itse asiassa olla ihan tarvettakin. Tärpän eteenmenotreenit on olleet ihan namilautaselle juoksemisia, välimatkaa on ollut ehkä 8 metriä.

Pirre ja Nemo ovat sitten olleet aika lailla paitsiossa. Toki nekin on päässeet syömään nameja mutta mitään järkevää saatti tavoitteellista niiden kanssa ei ole tehty. Nemo on tehnyt siksakjumppaa jalkojen ympäri ja Pirre seurannut.