Tulin tunti sitten Tärpän toiselta eskarikerralta. Tällä kertaa käveltiin kentälle vähän eri reittiä ja matkan varrella piti haukkua ja ärhennellä penkillä istuville kaljotteleville papoille ja koirapuiston aidalla haukkuville koirille. Torut/niskavilloitus ja sitten kehut ja namit päälle kun pelitti. Tärppä olisi halunnut mennä morjenstamaan setiä ja oikeasti olisi kannattanut mennäkin. Mutta kun en ollut ihan varma ukkojen suhtautumisesta kun eivät tainneet olla vanhainkodin asiakkaita rollaattorista huolimatta ja hoppukin oli sinne koulutukseen.

Itse koulutus meni aavistuksen paremmin kuin viimeksi. Tärppä jaksoi keskittyä vähän pidempään. Mutta kovin lyhyt tuon ipanan patteri vielä on. Tärpällä piti olla ihan älytön nälkä ja kyllähän se nameja söi mutta ei ihan sillä intensiteetillä kun olen tottunut. Johtui joko kuumuudesta/häiriöstä/nameista. Täytyy tarkkailla tilannetta. Harjoituksissa oli tuttua katsekontaktia paikoillaan ja liikkeessä. Lisäksi toinen kouluttajista kävi katsomassa hampaat ja kopeloimassa ja se oli tosi hyvä homma (Tärppää ei olisi voinut vähempää kiinnostaa kun maassa oli jäniksenpapanoita joten kouluttaja sai lääppiä ihan rauhassa). Tehtiin myös jonkinsortin ohitusharjoituksia, mutta se oli Tärpälle liian vaikeaa. Eli siis liikuttiin sikinsokin ja yritettiin pitää kontaktia oman koiran kanssa. Mutta kun oli PALJON kavereita! Ja jäniksenpapanoita! Ja kavereiden omistajien reppuja ja namikätköjä! Tämä harjoitus olisi pitänyt varmaan tehdä niin että pentukurssilaiset on paikoillaan ja kouluttaja seurauttaa omia koiriansa niiden lomassa. Lopuksi oli vielä luoksetuloharjoitus jossa kaikki menee tiiviiseen ympyrään koirien kera, kouluttaja ottaa vuoronperään yhden koiran keskelle ja omistaja juoksee ympyrän ulkopuolella ja kutsuu koiraa. Ihan älyvaikea harjoitus ja voisin kuvitella että jotkut überherkkikset saa tuosta traumoja. Mut Tärppä toimi niin kuin pitikin =)!

Kun tulin kotiin otin isojen nakkien kanssa hyppyä. Se kun on ollut ihan hanurista viime aikoina. Tein vielä "Nessukeittoa" eli jätin Nessun portin sisäpuolelle, Pirren portin ulkopuolelle. Molempien ruokakipot pottipalkaksi portin ulkopuolelle maahan. Ja Pirre ekaksi siis hyppyharjoitukseen Nessun räksyttäessä portin takana parin metrin päässä.

En pyytänyt Pirreä ekalla kertaa edes sivulle vaan lähetin suoraan hyppyyn. Ponnistuksesta naksu ja nami. Tämä pari kertaa, sitten alkuperusasento mukaan. Tätä pari kertaa. Sitten pari kertaa kokonaisena liikkeenä, naksu ja nami. Lopuksi pelkkä yli meneminen ja vapautus potille. Ja tässä vaiheessa Nessu kiehui! Nessun kanssa sama homma paitsi että sen kanssa en edes aikonut ottaa kokonaisena liikkeenä a) sen hyppyynlähtö on ollut vielä nahkeampaa kuin Pirren b) se seisoo paremmin paikoillaan muutenkin. Nessu lähti ekalla ihan intona hyppäämään, naksu ja nami ponnistuksesta. Nessu oli kai niin intona pottipalkasta että ei sitten toista kertaa lähtenyt ekalla...perkele. Noh, käsiapu ja taas naksu ja nami ponnistuksesta. Pari toistoa molempiin suuntiin kuten Pirrenkin kanssa ja kun Nessu kerran sattui lähtemään ekalla niin potille.

Ajattelin tehdä näitä pottiharjoituksia nyt taas vähän ahkerammin. Ensin saadakseni intoa noihin hyppyihin ja sitten että tulis puhtia tehdä monta liikettä peräkanaa. Eli potti yhdestä liikkeestä/liikkeenosasta, sitten potti neljästä liikkeestä, sitten yhdestä liikkeestä, sitten liikkeen osasta, sitten seitsemästä liikkeestä tai jotain sinnepäin. Nessulla on kisat siellä tokoleirillä reilun kahden viikon päästä ja Pirrellä Espoossa siitä viikon päästä niin pitää muistutella koiruuksille tätäkin puolta. "Tekniikkaharjoituksia" (vau, onpas pron kuuloista...jepjep) pitää tietty kans jatkaa kun puutteita on siinäkin ihan omiksi tarpeiksi. Katotaan miten ämmän käy.